کوچ های حرفه ای در رشته ها و شاخه های مختلفی به صورت اختصاصی فعالیت می کنند؛ بنوعی می توان گفت که کوچ ها برای ارائه خدمات کوچینگ خود، سعی بر متمرکز کردن حیطه فعالیت خود دارند تا بهتر بتوانند به متقاضیان کوچینگ خدمت رسانی کنند. البته کوچ ها با توجه به اینکه مهارت های حرفه ای کوچینگ را کسب کرده اند، می توانند در موضوعات مختلف خدمت رسانی کنند، ازین رو محدودیتی برای ارائه خدمات برای آنها وجود ندارد ولی بر اساس تجربه و علمی که در حوزه ای خاص داشته اند، بهتر می توانند در آن حوزه به متقاضیان کوچینگ کمک کنند. در کوچینگ دو حیطه کلی “کوچینگ کسب و کار” و “کوچینگ زندگی” وجود دارد که شاخه های مختلف در کوچینگ زیر مجموعه ای از این دو هستند.
یک کوچ حرفه ای کسب و کار قادرخواهدبودکه نقاط قوت، مهارتها و استعدادهای فرد را شناسایی کند.او به فرد کمک می کندتا توسعه توانمندی ها و ذهنیت خود، گام های عملی را بهتر از پیش بر دارد. کوچ کسب و کار به فرد بازخورد می دهد و در جهت پیشرفت، شوق و انگیزه او را بیشتر می کند. به طور کلی کوچ کسب و کار، فرد را توانمند تر می کند تا بتواند مسائل کسب و کار خود را بهتر بشناسد و آنها را رفع نماید و آن را توسعه دهد.
افراد موفق می دانند که موفقیت، حاصل انجام مستمر کارهای ساده و بررسی مداوم مسیرپیشرفت است؛ در اینجا کوچ کسب و کار کمک می کند تا علاوه بر اینکه ساماندهی اقدامات فرد به کمک خودش، اقدامات مراجع (طراحی شاخص های کلیدی عملکرد یا KPI ) مورد بررسی قرار دهد و ماندگاری او را در مسیر صحیح بیشتر می کند.
در کوچینگ کسب و کار، مجموعه ای از ابزارهای اثبات شده استفاده می شود تا در شرایط مختلف بتواند کارآمد باشد. به طور کلی تمرکز اصلی در کوچینگ کسب و کار، بر روی توسعه کسب و کار مبتنی بر توسعه فردی است که می تواند شامل موارد زیر باشد :
- شناسایی الگوهای موفق گذشته.
- شناسایی و بهبود پتانسیل های فردی و سازمانی.
- شناخت بیشتر فرصت های موجودو کارآفرینی.
- ایجاد استانداردهای توسعه کسب و کار.
- افزایش بازدهی کسب و کار.
- سیستم سازی بهینه کسب و کار.
- افزایش انگیزه در کارکنان.
- شناسایی و طراحی ابزارهایی جهت غلبه بر موانع فعلی.
- افزایش توانمندی در جهت توسعه کسب و کار.
- مدیریت بهینه کسب و کار.
- راهبری کسب و کار.
- افزایش فروش و توسعه بازاریابی.